»Ko sem bil star pet let, so me v šoli vprašali, kaj bom ko bom velik, in sem odgovoril: “Srečen.” Rekli so mi, da nisem razumel naloge, jaz pa njim, da oni ne življenja.« (John Lenon)

,

Zakaj poleti ne v vrtec?

Ker vsak otrok potrebuje dopust, prosti čas …, prespana jutra v postelji svojih staršev.

Vrtec je za otroke tako kot služba za odrasle. Zato potrebujejo dopust – oddih. In počitnice so dopust za otroka. Seveda so veliko daljše od dopusta odraslih ljudi. Kaj mislite, zakaj? Zato, ker otrok potrebuje več dopusta kot odrasli. Ker se še razvija in raste.

Kam z otrokom med počitnicami? Vsekakor ne v vrtec. Vrtec je med počitnicami namenjen res zgolj tistim, ki nikakor ne morejo imeti dopusta ali zagotoviti drugega varstva.

Vsak odrasel človek ima minimalno 20 dni dopusta (začetnik), pa še kakšen dan se najde zaradi otrok, delovne dobe in pogojev dela. Skratka, če to pomnožimo z 2 (mama + oče), dobimo skoraj cele počitnice. Potem pa so tu še babice, dedki, prijatelji, v skrajni sili počitniško varstvo za kakšen teden. Verjamem, da smo NAJPREJ starši odgovorni za svoje otroke in zato moramo svoje obveznosti organizirati tako, da smo lahko med počitnicami s svojim otrokom.

Naj ima vsak otrok počitnice, da se lahko prosto igra in uživa v nestrukturiranih dejavnostih.

Želim vam lepe poletne dni!

,

Več gradiv in informacij poiščite na spletni strani: https://alenkastare.si/trgovina/

Življenje je lepo!, Alenka Stare, prof. def.