Splošni pogoji poslovanja spletne strani www.alenkastare.si

Splošni pogoji spletne strani www.alenkastare.si (v nadaljevanju Ponudnik) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). S spletno stranjo alenkastare.si upravlja podjetje A&R PROJEKT, Alenka Stare s.p. Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne strani in spletne trgovine www.alenkastare.si, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med prodajalcem in kupcem. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

1. Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

 • podatke o podjetju (ime in sedež podjetja, matična številka),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene lastnosti artiklov (vključno s prodajnimi storitvami in garancijami) ter rok veljavnosti tega podatka,
 • dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
 • cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 • način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen), pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

2. Varovanje osebnih podatkov

Osebni podatki naših uporabnikov so eno izmed področij, kateremu posvečamo izredno skrb in pozornost. Upravitelj alenkastare.si je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev alenkastare.si, tudi ime, priimek, ter e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, in arhiv komunikacije s ponudnikom. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika. Upravitelj alenkastare.si lahko podatke v anonimni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Dostavni službi bodo zaupani le kontaktni podatki, ime, priimek, naslov, telefon, znesek odkupnine, v kolikor je ta podatek potreben. Izjemno razkritje osebnih podatkov – podatki, ki jih alenkastrae.si zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov.

PRIVOLITEV ZA OBDELAVO OSEBNIH PODATKOV

Za izvedbo naročila izdelkov je obvezen vnos osebnih podatkov (ime, priimek, naslov, elektronski naslov, telefonska številka) in izbor dostave (osebni prevzem, dostava po pošti). V primeru nakupa podjetja je obvezen tudi naziv podjetja in davčna številka podjetja.

Za izvedbo prijave na dogodek je obvezen vnos osebnih podatkov (ime, priimek, naslov, elektronski naslov, telefonska številka). V primeru prijave podjetja je obvezen tudi naziv podjetja in davčna številka podjetja.

V podjetju A&R PROJEKT, Alenka Stare s.p., Za gradom 2, 4260 Bled skrbno ravnamo z osebnimi podatki v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov in Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Zato potrebujemo vašo privolitev, da lahko vaše osebne podatke, uporabljamo, hranimo in obdelujemo za določene namene. A&R PROJEKT, Alenka Stare s.p., Za gradom 2, 4260 Bled, sam ali s pomočjo pogodbenih partnerjev obdeluje in uporablja osebne podatke, ki jih pridobimo z vašim privoljenjem preko oddanih povpraševanj, spletnih obrazcev, e-sporočil, predane poslovne vizitke, vprašalnikov in drugih virov, do preklica za naslednje namene:

 • privolitev splošnih pogojev uporabe spletne strani www.oknabled.si ter prejemanja informacij in obvestil podjetja A&R PROJEKT, Alenka Stare s.p., Za gradom 2, 4260 Bled
 • izvedba naročila
 • priprava ponudb
 • statistična obdelava
 • uporabo podatkov za pošiljanje e-novic
 • elektronsko anketiranje
 • uporabo podatkov za pošiljanje obvestil o dogodkih, reklamna gradiva in podobno
 • izvoz, hrambo in obdelavo podatkov v orodju za marketinško obdelavo

Podjetje A&M PROJEKT, Alenka Stare s.p., Za gradom 2, 4260 Bled, avtomatsko zbira podatke o uporabi spletne strani www.oknabled.si, predvsem podatke, katere strani so največkrat obiskane, koliko obiskovalcev dnevno obišče te strani in koliko časa obiskovalci ostanejo na posamezni strani. Ti podatki ne omogočajo vpogleda v osebne podatke uporabnikov in jih uporabljamo za lastne potrebe.

KATERE OSEBNE PODATKE POTREBUJEMO IN ZAKAJ

 • OBRAZEC – povpraševanje, prijava na dogodek

Pri izpolnjevanju obrazca za povpraševanje na spletni strani alenkastare.si, A&R PROJEKT, Alenka Stare s.p., Za gradom 2, 4260 Bled, podatke (ime, priimek, naslov, tel. številka, e-naslov) obdeluje izključno za namene priprave ponudbe, naročila in obveščanja. Ob izpolnjevanju obrazca za povpraševanje, soglašate, da A&R PROJEKT, Alenka Stare s.p., Za gradom 2, 4260 Bled vaše podatke uporablja do preklica in da se strinjate s SPLOŠNIMI POGOJI 03-2020 spletne strani www.alenkastare.si.

 • OBRAZEC – e-novice

Pri izpolnjevanju obrazca e-novice na spletni strani www.oknabled.si, A&R PROJEKT, Alenka Stare s.p., Za gradom 2, 4260 Bled, podatke (e-naslov) obdeluje izključno za namene obveščanja o novostih, ponudbah, popustih, promocijskih aktivnostih in drugih obvestilih iz našega poslovanja. Podatki o vaši elektronski pošti se shranjujejo, dokler se od storitve obveščanja po e-pošti ne odjavite. Od prejemanja e-novic se lahko odjavite kadarkoli, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo.

Ob izpolnjevanju obrazca za prijavo na spletne novice soglašate, da A&R PROJEKT, Alenka Stare s.p., Za gradom 2, 4260 Bled vaš naslov elektronske pošte uporablja za namene obveščanja, kot zgoraj navedeno, ter, da ste seznanjeni s tem, da se lahko iz sistema sporočil kadarkoli izpišete.

To storite tako, da v poslanem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo. Ob izpolnjevanju obrazca za e-novice, soglašate, da A&R PROJEKT, Alenka Stare s.p., Za gradom 2, 4260 Bled vaše podatke uporablja do preklica in da se strinjate s SPLOŠNIMI POGOJI 03-2020 spletne strani www.alenkastare.si.

A&R PROJEKT, Alenka Stare s.p., Za gradom 2, 4260 Bled jamči in se obvezuje, da bo osebne podatke varovalo kot zaupne, skladno z določili veljavne zakonodaje. Podatkov, ki nam jih posredujete, ne bomo razkrili tretjim ali nepooblaščenim osebam in jih bomo uporabili zgolj v namen, s katerim ste nam jih posredovali. Zaradi uresničevanja namena nemotenega delovanja spletna stran vsebuje t.i. piškote (Cookies).

VAŠE PRAVICE

 • Kadarkoli lahko zahtevate, da prenehamo z uporabo vaših osebnih podatkov v prej navedene namene. Zahtevo naslovite na e-naslov info@alenkastare.si
 • Vse pravice, ki izhajajo iz Zakona o varovanju osebnih podatkov.

3. Cene

Vse cene izdelkov v spletni trgovini alenkastare.si vsebujejo DDV. Cene so označene v EUR. Vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave. Cene veljajo do spremembe in jih lahko ponudnik spremeni brez predhodnega obvestila. Cene na spletnih straneh so dokončne in veljajo samo za nakup (oddano naročilo) preko spletne trgovine. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cena, po kateri ste blago naročili velja dokler blaga ne dostavimo. Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen, ker se je cena artikla spremeni med obdelavo naročila. V tem primeru, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

4. Načini plačila in dostava

 • PLAČILO PO POVZETJU, kar pomeni, da celotno vrednost naročila poravnate pri Pošti Slovenije. Znesek pakiranja in dostave je fiksen za posamezen izdelek in je naveden pod posameznim izdelkom.
 • PO PREDRAČUNU, z vnaprejšnjim nakazilom kupnine na transakcijski račun podjetja A&R PROJEKT, po izdelanem predračunu, ki vam ga posredujemo na vaš elektronski naslov (rezervacija naročenih artiklov se opravi nemudoma po izvedenem nakupu), rok plačila predračuna je 8 dni, tako dolgo velja tudi rezervacija za naročene artikle. Po poteku roka za plačilo, oziroma najkasneje 8 delovnih dni od dneva poslanega predračuna, se naročilo stornira in rezervacija sprosti. V rok plačila se NE štejejo dnevi praznikov in vikendov.
 • PLAČILNE KARTICE, PAY PAL, plačilo preko spleta.

5. Dostava in stroški dostave

Blago se odpremi v najkrajšem možnem času. Če je blago na zalogi se odpremi najkasneje v roku 7 delovnih dni. V primeru, da izdelka ni na zalogi, se rok dobave podaljša in se med strankama sporazumno določi. Da bi naročene artikle dostavili čim hitreje, smo za ta namen izbrali Pošto Slovenije, ki omogoča, da vam paket dostavimo že naslednji dan. Če vas v času dostave ni na naslovu, ki ste ga navedli ob naročilu, vam bo poštar pustil obvestilo o prispeli pošiljki. V tem primeru vas prosimo, da ste zglasite v vaši poštni poslovalnici v roku 14 dni od prejema obvestila. Za vse dodatne informacije nam lahko pišete na info@alenkastare.si.

6. Kupoprodajna pogodba

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo »Naročilo potrjeno«). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Kupcu izdamo račun v pisni obliki.

7. Vračila – pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Potrošnik ima pravico, da v štirinajstih dneh od prevzema blaga prodajalcu sporoči (na kontaktni e-naslov info@alenkastare.si), da odstopa od kupoprodajne pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema blaga.

Odstop pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: info@alenkastare.si.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga na ponudnikov naslov. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe. Podjetje ni dolžno sprejeti odkupninskih pošiljk. Če je potrošnik odstopil od pogodbe, je podjetje dolžno vrniti vsa opravljena plačila in sicer najkasneje v roku štirinajstih dni po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe in vrnjenega paketa na naš naslov. Vračilu mora biti obvezno priložena kopija računa. Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Naslov za vračilo blaga: A&R PROJEKT, Alenka Stare s.p., Za gradom 2, 4260 Bled

Pri vračilu artiklov, kjer so bila koriščena sredstva z alenkastare.si  računa ali promocijska koda se ta sredstva upoštevajo kot popust in se ob vračilu ne vrnejo (vrne se vplačan znesek). Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe ter vrnjenih artiklov na naslov. Vračila vplačil vršimo na TRR kupca.

REKLAMACIJE – reklamacije artiklov z obstoječo napako nam sporočite na info@alenkastare.si.

Podatki za vračilo blaga: A&R Projekt, Alenka Stare s.p., za gradom 2, 4260 Bled. S pripisom podatkov za vračilo kupnine.

Stvarna napaka

Potrošnik lahko napake na kupljenem blagu uveljavlja iz naslova garancije ali iz naslova stvarne napake, kot to predvideva Zakon o varstvu potrošnikov- ZVPOt. Reklamacijo iz naslova stvarne napake lahko uveljavlja za vsak kupljeni izdelek, ki ima garancijo ali garancije nima. Tako lahko potrošnik zaradi napake na izdelku, za katerega je bila dana garancija, uveljavlja pravice iz stvarne napake, enako pa se odloči lahko tudi takrat, ko ne želi uveljavljati garancijo za izdelek, za katerega je bila dana garancija. Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik napako reklamira pri prodajalcu in to v roku 2 mesecev od odkritja stvarne napake, oziroma v roku 2 let, ko je bilo blago prevzeto s strani kupca. Pri uveljavljanju pravic iz tega naslova mora potrošnik trgovcu v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda. Če napaka ni sporna, mora trgovec čim prej, najkasneje pa v roku 8 dni, ugoditi potrošnikovemu zahtevku. Če pa o napaki obstaja spor, mora trgovec v roku 8 dni podati potrošniku pisen odgovor. Potrošnik lahko zahteva po lastni izbiri: odpravo napake, vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako, zamenjavo blaga ali vračilo plačanega zneska. Napaka je stvarna: če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet; če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana; če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane; če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila. Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

8. Navedba tehničnih korakov, ki vodijo do nakupa

V primeru, da se odločite za nakup, morate ob vsakem nakupu vnesti osebne podatke. Polja označena z zvezdico so obvezna. V primeru, da katero obvezno polje pustite prazno, Vas bo usmerilo nazaj na registracijski obrazec, kjer bo z rdečo pisavo označeno kateri podatek ste pozabili vnesti oz. kje ste se zmotili.

Izvedba naročila

Odprite izdelek, ki ga želite naročiti, izberite želeno velikost oz. barvo, če je podana možnost, izberite željeno količino ter potrdite s klikom na »V košarico«. V nakupovalni košarici vidite artikle, ki ste jih izbrali. V kolikor imate kodo za popust, kliknite na “Želim uporabiti kodo kupona” in jo nato vpišite v prazen prostor ter kliknite “Uporabite kupon”. Nato Vas sistem s klikom na »Na blagajno« preusmeri na naslednji korak, na katerem zaključiti nakup oz. potrdite Vaš naslov in vnesete vse obvezne podatke označene z zvezdico in kliknete na »Nadaljuj«. Navedeni so stroški pošiljanja. Potrdite s klikom “naprej”. Izberete med načinom plačila “po povzetju” ali “po predračunu”, nato pa označite, da ste prebrali in da se strinjate s pogoji poslovanja, ter kliknite »Nadaljuj«. Tukaj lahko še enkrat preverite izbrane izdelke, naveden pa je tudi seštevek cene artikla ter stroškov dostave. V primeru izbire plačilo po predračunu so pri tem koraku opisana tudi »Navodila za nakazilo«. S klikom na »Potrdi naročilo« je naročilo dokončno oddano. Če je bila oddaja uspešna, se Vam izpiše naslednje: »Vaše naročilo je bilo oddano«. Na Vašo e-pošto bo poslano tudi potrditveno sporočilo, v katerem bodo zapisani vsi podatki naročila. V primeru, da tega obvestila ne dobite, nas kontaktirajte na: info@alenkastare.si, kjer vam bomo pomagali v najkrajšem možnem času.

Preklic naročila

Oddano naročilo lahko kupec brez dodatnih stroškov prekliče, do prejema elektronskega sporočila o tem, da je bilo naročilo že odpremljeno. Preklic naročila je možno izvesti izključno preko elektronske pošte info@alenkastare.si.

9. Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine: jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila, pošiljatelj bo jasno razviden, različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih, jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil, željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

10. Mnenja/komentarji uporabnikov

Z oddajo mnenja ali komentarja na spletni strani www.alenkastare.si ali na drugih socialnih omrežjih (facebook, linked-in, twiter, instagram,…) se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na A&R Projekt.

11. Varstvo otrok

Ponudnik v spletni trgovini ne sprejema naročil od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi za to imel izrecno dovoljenje njegovih staršev ali skrbnikov. Ponudnik v spletni trgovini ne ponuja prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke. Ponudnik brez izrecnega dovoljenja staršev ali skrbnikov ne bo sprejemal kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke, prav tako ne bo izdajal podatkov, sprejetih od otrok, tretjim osebam, razen staršem oziroma skrbnikom. Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti.

12. Odgovornost

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih. Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, obstaja možnost barvnega odstopanja.

Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe s stranko le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitno napako se opredeli bistvene lastnosti predmeta in vse zmote, ki se po običajih v prometu ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni. Ponudnik od trenutka oddaje pošiljke z naročenimi izdelki na pošto dalje ne odgovarja za primere, ko pride do fizičnih poškodb, uničenja ali izgube pošiljke, kakor tudi ne, če pride do manjka vsebine v pošiljki ali če pošiljka kaže znake odprtja. V navedenih primerih mora uporabnik (kupec) sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

13. Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost, vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@alenkastare.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik bo v desetih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil uporabniku (kupcu), kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh morebitne spore rešiti sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med ponudnikom in uporabnikom (kupcem) izključno pristojno sodišče v Radovljici.

Ponudnik in uporabnik (kupec) kot udeleženca v elektronskem poslovanju medsebojno priznavata veljavnost elektronskih sporočil na sodišču. Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti, ki niso urejene s temi pogoji poslovanja, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

14. Spremembe splošnih pogojev poslovanja

Ponudnik lahko v primeru sprememb predpisov, ki urejajo poslovanje spletnih trgovin, varstvo podatkov ter druga področja, ki so v zvezi s poslovanjem spletne strani in spletne trgovine ponudnika, in v primeru sprememb lastne poslovne politike spreminja in/ali dopolnjuje te Pogoje poslovanja, o čemer bo vsakič seznanil uporabnike na primeren način, kamor šteje zlasti obveščanje prek spletne strani svetigre.si. Vsakokratne spremembe in/ali dopolnitve pogojev poslovanja začnejo veljati in se uporabljati z iztekom osemdnevnega roka od objave sprememb in/ali dopolnitev. Če je sprememba in/ali dopolnitev pogojev poslovanja nujna zaradi uskladitve s predpisi, lahko izjemoma te spremembe in/ali dopolnitve stopijo v veljavo in uporabo v krajšem času.