VZGOJNO ZAHTEVNI OTROCI

»Ko začnete videti lepoto življenja, začne grdota izginjati. Če vidite življenje z veseljem, žalost izgine. Ne morete imeti neba in pekla, samo eno lahko imate. To je vaša odločitev.« (Osho)

Kaj boste našli v e-knjigi:

  1. Ali je res vsak dan več vzgojno zahtevnih otrok?
  2. Preveč reda
  3. Kdo so vzgojno zahtevni otroci
  4. Razvoj povprečnega otroka
  5. Preventiva
  6. 10 korakov uspešnega reševanja težav
  7. Akcijski načrt (IP)

Zakaj imamo v današnjem času vedno več nezadovoljnih, nesrečnih posameznikov? Vzrokov je več, eden zagotovo današnja družba, kjer informacije potujejo s svetlobno hitrostjo. Danes imamo natančno statistiko, koliko vzgojno zahtevnih otrok imamo v slovenskih šolah, vrtcih. Včasih teh informacij nismo imeli. V moji osnovni šoli je bilo približno 800 otrok in od tega 10 ali 15 »barab«.

Če to pretvorim v statistiko, je podobna današnji. Seveda so kriteriji za opredelitev težav tako zelo natančni, da bi lahko rekli, da ima 90% otrok težave. Vsak, ki ne sedi pri miru, vsak, ki nenadzorovano nekaj vpraša, ker ga pač zanima. Vsak, ki je prišel iz drugega okolja, vsak, ki ni v povprečju. Žal pa je to povprečje odlično 5, in samo to! Čeprav je v resnici pravo povprečje dobro 3.

vzgojno zahtevni otroci

Vzgojno zahtevni otroci so vsi ali pa le kakšen procent. Morda nihče. Vse je odvisno od našega pogleda, naše naravnanosti, prepričanj in vplivov okolja, v katerem živimo. Spet pa je odvisno, koliko ti vplivi krojijo naše življenje.

Potrebujete več informacij?

Kontaktirajte me: